Кандидатствайте във второто издание на обучителната програма на Експортен хъб България – EXPO2

Кандидатствайте във второто издание на обучителната програма на Експортен хъб България – EXPO2

Период:

от
до

Регистрация:

от
до

Място:

онлайн

онлайн

Oписание на събитието

От 13.10.2020 г., български предприятия от всички сектори ще могат да подават своите кандидатури в обучителната програма „EXPO2”, чиято цел е да подпомогне развитието на експортния потенциал на българските предприятия, които притежават необходимия капацитет за излизане на международните пазари.
В пилотното издание на обучителна програма EXPO1, която стартираонлайн през януари 2021 г. с продължителност 3 месеца, участие взеха 15 български малки и средни предприятия - Кардинал Байтс, Биостайл, Ентегра, ТехноЛогика, Иноксис, Автоматизация на Дискретното Производство – Смолян, Сингъл Селд, Европак България М, Конвой-Уорлд, Дейзи Тех, Елджой, Пирос, Аяли Груп, Инова БМ, Айкхорн и Ко. 


Поради въведените предпазни мерки с цел ограничаване на разпространението на COVID-19, програмата се проведе в онлайн формат. Фирмите имаха възможността да участват в различни уебинари, на теми свързани с международния бизнес, представени от различни бизнес експерти, както и да работят с ментор, който да ги наставлява по пътя им към нови международни пазари. В рамките на инициативата бяха организирани и допълнителни срещи с търговски представители зад граница на министерство на икономиката, които представиха възможностите за навлизане на избрани от фирмите пазари.
В края на програмата, на организирано специално събитие бе представен напредъкът на всяка компания, благодарение на усърдната работа, която положиха ментори, лектори и фирмите-участници. Повече информация можете да прочетете на сайта на Експортен хъб България – www.exporthub.bg 
През тази година Експортен хъб България, представен от Изпълнителна агенция за насърчаване на малките и средните предприятия, донесе и отличие в категорията „Подкрепа за интернационализацията на бизнеса“ на Европейските награди за насърчаване на предприятията – Europe Enterprise Promotion Awards 2021.


В края на 2021 г. Експортен хъб България отново отваря процедурата по кандидатстване за всички сектори, като отново задължително условие за участниците е да са собственици/управители/търговски директори или на друга ръководна позиция, с компетенции за вземане на решения. Програмата ще стартира в началото на 2022 г., а форматът на програмата ще бъде хибриден.

Второто издание на обучителната програма на Export Hub Bulgaria, развиваща експортния потенциал на българските предприятия – ЕXPO2, ще се проведе в специално партньорство с Международната мрежа за малки и средни предприятия INSME.

Партньорството между двете организации ще предостави ексклузивна услуга за 15 предварително селектирани български МСП, които ще преминат през серия лекции с теоретична и практическа насоченост с участието на международни експерти на INSME.

Основни акценти в програмата са определяне на приоритетни външни пазари за всяко предприятие, разработване на стратегия за навлизане, намиране на нови потенциални бизнес партньори и много други.

Сред лекторите на ЕXPO2 ще се включат Андреа ди Анселмо – вицепрезидент на META Group Srl – компания, специализирана в консултирането относно политики и стратегии за иновации и предприемачество, управление на средства и други, Луиджи Бидоя – основател на иновативната компания Еxportplanning за развитие на износа чрез извличане и анализ на данни и разработването на ИТ инструменти за подпомагане на вземането на бизнес решения, както и Серджо Арзени – президент на INSME, Нава Софер – президент на базирания в Канада Международен алианс за търговия, и д-р Хамса Тота – основател и президент на базираната в САЩ Innovation Business Development (IBD) – компания, специализирана в подобряването на производителността при иновации на продукти.

Одобрените кандидати ще бъдат поканени на онлайн интервю, в което ще си събеседват с експертно жури. Участието в програмата е безплатно.
Формуляр за кандидатстване:  (Молим изпратените файлове да бъдат в pdf формат)


Крайният срок за кандидатстване е удължен до 26 ноември 2021 г.

Сектори

  • многосекторно събитие

Регистрирани
участници

Крез ЕООД

Сектор: Производство на текстил и изделия от текстил, без облекло
Основна дейност: производство, търговия
Продукт/услуга: Дамска конфекция

Mobica

Сектор: Дейности в областта на информационните технологии, Информационни услуги
Основна дейност: търговия, услуги
Продукт/услуга: Интернет технология, Електронни магазини

БГСервиз ООД

Сектор: Дейности в областта на информационните технологии
Основна дейност: търговия, услуги
Продукт/услуга: Изработка и внедряване на софтуерни системи. Проектиране, изработка и поддръжка на IT системи.

Булгар - Биотик ЕООД

Сектор: Производството на лекарствени вещества и продукти, многосекторно събитие
Основна дейност: производство, дистрибуция
Продукт/услуга: Пробиотици

ВИП Софтуер ООД

Сектор: Дейности в областта на информационните технологии, Научноизследователска и развойна дейност
Основна дейност: производство, дистрибуция, търговия, услуги
Продукт/услуга: ERP software for Agriculture and food Bussiness

Фуудобокс ООД

Сектор: Търговия на дребно, без търговията с автомобили и мотоциклети
Основна дейност: търговия
Продукт/услуга: мобилно приложение, което се бори с разхищението на храната

БГ УЪРКШОП ЕООД

Сектор: Производство на мебели, Производство, некласифицирано другаде
Основна дейност: производство, търговия
Продукт/услуга: Обзавеждане за хоум офис/офис

Юбитрак Спорт

Сектор: Дейности в областта на информационните технологии
Основна дейност: услуги
Продукт/услуга: Футболни данни

Гормоли ООД

Сектор: Производство на хранителни продукти, Търговия на дребно, без търговията с автомобили и мотоциклети, Търговия на едро, без търговията с автомобили и мотоциклети
Основна дейност: производство, дистрибуция, търговия
Продукт/услуга: Студено пресовани Масла, на Дървена Преса, Ядкови Брашна, Мед с розово масло и др.

Фитокод ООД

Сектор: Производство на химични продукти
Основна дейност: производство
Продукт/услуга: Натурална козметика

КРАЙБУРГ БЪЛГАРИЯ ЕООД

Сектор: Производство на изделия от каучук и пластмаси
Основна дейност: производство, търговия
Продукт/услуга: Каучукови смеси за последващо производство

Rep2b Pharma CRM (Уеб Системи ЕООД)

Сектор: Дейности в областта на информационните технологии
Основна дейност: услуги
Продукт/услуга: Rep2b Pharma CRM